onze ploeg
onze ploeg

Ploegmakers is in 1933 begonnen als familiebedrijf, opgericht door de grootouders van de huidige eigenares Sissie. Sissie is jarenlang kapster geweest in de salon van haar vader Maarten. In 2021 heeft zij de salon van haar vader volledig overgenomen. De vibe van ons familiebedrijf is nog steeds te voelen in de enthousiaste, gezellige en gemoedelijke sfeer die binnen onze salon heerst. Wij zijn het gezelligste team van Brabant!

Ons 15-koppige team heeft bij ons de ruimte om zich te ontwikkelen. Op die manier heeft ieder zijn eigen specialisatie ontwikkeld: een expertise die bij de beste kapper past. Van extension- tot kleur-specialisten, van kappers die een expertise hebben in heren knippen tot het opsteken van bruidskapsels. Wij kijken graag met jou mee welke stylist jou het beste kan helpen!

Sissie
Sissie
Maarten
Maarten
Daniek
Daniek
Samara
Samara
Quinty Jane
Quinty Jane
Lieke
Lieke
Lobke
Lobke
Loes
Loes
Kayleigh
Kayleigh
Melissa
Melissa
Janneke (receptioniste)
Janneke (receptioniste)
Sil (talent)
Sil (talent)
Lizzy (talent)
Lizzy (talent)
Elze (talent)
Elze (talent)
Laura
Laura
Nicky
Nicky
Sissie

Sissie

Sissie is de onbetwiste leider van onze ploeg. Als kind kwam ze al in de salon, waar ze haren veegde, koffie rondbracht en oefende op haar vriendinnen. Als eigenares is ze niet alleen gespecialiseerd in natuurlijke kleuringen, dames knippen en extensions, ze is naast onderneemster en Redken kapper ook actief als ‘Redken Artist’. Een zeer select gezelschap mag zich ‘Redken Artist’ noemen. Hiervoor heeft Sissie internationale trainingen gevolgd van de beste kappers wereldwijd en mag zij zelf trainingen geven aan andere Redken haarstylisten. Naast haar werk in onze salon heeft ze veel ervaring in het werken voor modeshows en fashion shoots voor onder andere Tommy Hilfiger, Karl Lagerfeld, Claes Iversen en Iris van Herpen. Ze heeft meerdere nominaties voor de coiffure-awards op haar naam staan. Ze houdt van een grapje, kan goed oplossingen bedenken, is creatief en enthousiast. En oh ja… wanneer je haar als een acrobaat rond ziet rollen door de kapsalon, schrik dan niet. Ze is namelijk ook nog eens kei goed in Pilates. Handig, toch?

Maarten

Maarten

Onze nestor, tweede generatie Ploegmakers, die inmiddels het stokje heeft overgedragen aan dochter Sissie. Maarten begon op zijn 22e met het werken in de salon. Aangezien zijn ouders de kapsalon begonnen zijn, was het vanzelfsprekend dat ook hij het vak in zou rollen. Maarten is gespecialiseerd in het knippen van heren. Zijn inspiratie haalt hij vrijwel overal vandaan. Constant kijkt hij rond, zelfs als hij naar de tv of naar het voetballen kijkt. Hij hoeft maar te zien hoe een kapper knipt om deze techniek vervolgens feilloos te kunnen kopiëren. In de loop der jaren heeft hij steeds meer kennis van het vak overgedragen. Al zet hij een stapje terug, hij is nog altijd graag in de salon te vinden. 

Daniek

Daniek

Wil je echt iets speciaals? Dan ben je bij Daniek aan het juiste adres. Zij is kleurspecialist kapper en dames kapper en daarnaast een eindbaas in styling. Föhnen, opsteken, bruidskapsels…Daniek maakt er gegarandeerd iets prachtigs van! Ze werkt in onze salon sinds 2018, en is altijd inzetbaar, gezellig, vriendelijk én oplossingsgericht. Ze geeft graag haar eigen draai aan trends die ze spot via Instagram, waarbij ze het fijn vindt om haar creativiteit te kunnen uiten. Ze houdt van vol lang geföhnd of gekruld haar en wordt er blij van als een klant het vertrouwen in haar handen legt. En wist je al dat ze ook nog eens goed kan korfballen?

Samara

Samara

Altijd vrolijk en vriendelijk, met een voorliefde voor een dolletje… Bovendien dé zangeres op onze werkvloer. Dat is Samara. Begonnen in 2008, gaat ze nog steeds met veel plezier naar haar werk in onze salon. Samara is samen met Melissa en Quinty Jane de beste krullenkapper van ons team. Daarnaast is ze dagelijks, al dan niet zingend, terug te vinden in onze herenkapsalon. Stiekem vindt ze krullen knippen het leukst, omdat zoals ze zelf zegt ‘het verschil tussen voor en na de behandeling zó groot is, dat ik iedere keer weer verliefd word op krullen’. Ze knipt ook graag mannen met een volle bos haar, zodat ze zichzelf helemaal uit kan leven. Wat ze ook doet, Samara weet er altijd iets moois van te maken! Zij is jouw ideale kapper voor krullen. 

Quinty Jane

Quinty Jane

Of het nu gaat om het knippen van mannen, het knippen van vrouwen of het zetten van hairextensions. Quinty Jane weet overal raad mee! Ze is samen met Samara en Melissa de beste krullen kapper van ons team. Die diversiteit en afwisseling, in combinatie met de leuke collega’s, is ook wat Quinty Jane zo leuk vindt aan onze salon. Onze krullenkapper werkt sinds 2015 bij ons en laat zich niet alleen inspireren door Instagram, maar ook door de natuur en de seizoenen. Ze is vriendelijk, snel, behulpzaam én ook nog eens een hele handige klusser. Hoe haar favoriete coupe eruit ziet? Dat maakt haar niet uit, als de klant maar tevreden is. Quinty Jane is jouw ideale kapper voor krullen. 

Lieke

Lieke

Begonnen in 1999 heeft Lieke inmiddels een bak ervaring binnen Ploegmakers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze vele expertises heeft als dameskapper: van knippen tot kleuren, stylen en extensions. Ook voor uitdagende kleuren, zoals een kleurcorrectie, deinst Lieke niet terug. Met haar decennialange ervaring is Lieke bovendien een soort kleurcomputer geworden: ze weet altijd precies welk kleurrecept er gebruikt moet worden om het juiste resultaat te krijgen. Ze is creatief, een harde werker en een gezelligheidsdier. Ze is trouwens niet alleen goed met kleur in je haar, maar ook op het doek: ze kan namelijk erg mooi schilderen! 

Lobke

Lobke

Lobke is onze veelzijdige duizendpoot: van kleuren en hairextensions, tot bruidskapsels, je kunt het aan haar overlaten! Lobke is super enthousiast en een erg goede Bayalage kapper! Het meest gelukkig wordt ze van het zetten van Balayage en extensions. Daarvoor laat ze zich inspireren door onder andere BN’ers en celebrities, Instagram en Pinterest. Ze is positief, sociaal en oprecht geïnteresseerd in anderen. Bovendien maakt ze er in de salon altijd iets leuks en gezelligs van. Lobke is al sinds 2011 vrouwenkapper en een zéér gewaardeerd lid van onze ploeg!

Loes

Loes

Zowel vrouwen kapper als mannen kapper, een absolute allrounder, dat is onze Loes. Het liefst doet ze lekker gevarieerd werk, met een voorliefde voor extensions zetten. Maar ook voor kleuren, knippen en stylen draait ze haar hand niet om. Waar ze al die mooie kapsels vandaan haalt? Van social media, en dan meestal van Pinterest. Al sinds 2010 maakt ze deel uit van het (volgens haar) ‘gezelligste team van Nederland’, van onze ploeg dus! Loes wordt blij van gezond en verzorgd haar bij onze klanten. Daar draagt ze zelf natuurlijk graag een steentje aan bij. Loes is klantvriendelijk, collegiaal en zorgvuldig. Het is haar missie om klanten altijd blij naar huis te laten gaan. 

Kayleigh

Kayleigh

Zo blond mogelijk: zo ziet Kayleigh de haren van haar klanten het liefst. Ze is een highlights kapper pure sang. Dat past misschien niet bij iedere klant, maar haar voorliefde voor kleuren komt uiteraard goed van pas in onze salon. Sinds 2019 is Kayleigh onze kleurspecialist in de dop. Ze laat zich inspireren door collega’s en de trainingen die ze zowel intern als extern volgt. Ze is eerlijk, nauwkeurig en kan goed samenwerken. Ze vindt het leuk om onderdeel te zijn van een grotere salon: bij Ploegmakers is volgens Kayleigh namelijk altijd wat te doen! 

Melissa

Melissa

Janneke (receptioniste)

Janneke (receptioniste)

Janneke is onze spin in het web: als receptioniste doet zij graag een stapje extra om te zorgen dat iedere klant tevreden onze salon verlaat. Last minute afspraak plannen? Janneke puzzelt net zo lang tot het past. Zit je haar in de verf? Als barista maakt zij een heerlijke koffie voor je tijdens het wachten. Het leukste aan een dag in onze kapsalon vindt ze als ras-receptioniste natuurlijk het contact met de klanten, de gezellige, informele sfeer in de salon en de kwaliteit van het team. Komt dat even goed uit, want daar houden wij natuurlijk ook heel erg van!
Sil (talent)

Sil (talent)

Sil is onze enthousiaste stagiaire en is sinds augustus 2021 werkzaam bij Ploegmakers. Ze is ontzettend leergierig en heeft heel bewust voor Ploegmakers gekozen: “Het is een heel goede salon om veel te leren in het kappersvak.” Ze haalt haar inspiratie van social media en tv en maakt hierover graag een praatje met de klanten. “Mijn favoriete klant is er eentje die er écht voor gaat: kleuren, extensions, alles erop en eraan!” Sil is een gezellige collega en werkt hard om heel goed te worden in het vak. We zijn ontzettend blij met haar! 

Lizzy (talent)

Lizzy (talent)

Lizzy is een van onze jonge talenten, die met haar enthousiasme voor het kappersvak iedere dag iets nieuws wil leren. Om het kappersvak goed in de vingers te krijgen, helpt ze graag haar collega’s om klanten een mooi kapsel te geven. Een goede wasbehandeling vindt Lizzy heel belangrijk, dat is tóch dat extra beetje ontspanning voor de klant. Ze is er ondertussen ook heel goed in geworden, vindt ze zelf. En haar klanten gelukkig ook!
Elze (talent)

Elze (talent)

Het kappersvak zit Elze al van kleins af aan in de vingers, toen ze al met föhnen en knippen oefende op haar familie. Deze liefde voor het kappersvak is gelukkig nooit weggegaan en nu zijn wij (en haar familie) blij dat ze deze passie verder wil uitoefenen in onze kapsalon! Het liefst is Elze de hele dag druk bezig en maakt altijd tijd voor een praatje met een klant of een collega die hulp nodig heeft.
Laura

Laura

Laura straalt als onze klanten stralen. Het liefst wil ze dan ook iemand knippen én kleuren, zodat ze het mooiste van iemand naar voren kan halen. En als ze dan ook nog een freehand paint mag zetten, kan haar dag helemaal niet meer stuk! Het fijne aan deze techniek vindt Laura dat het een hele zachte en frisse uitstraling geeft. Na een dag hard werken, ploft Laura het liefst op de bank met: laarzen en een overal. Laura woont namelijk samen met haar man op de boerderij- dat is nog eens een mooie afwisseling van een dag in onze salon!
Nicky

Nicky

Nicky is helemaal in haar element als ze lekker gevarieerd bezig kan zijn de hele dag. Dus komt het extra goed uit dat Nicky als ervaren kapster ook van alle markten thuis is. Dames, heren, knippen, kleuren, highlights, bayalage en stylen- Nicky heeft als doel dat iedere klant blij naar huis gaat. Als trendwatcher van het team, is Nicky altijd op de hoogte van de laatste trends op Instagram en Pinterest. Zo kan Nicky onze klanten altijd van het beste -en laatste- advies voorzien!
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Meer lezen
OK
WhatsApp stuur ons een appje