Manon van den Bos
Manon van den Bos

Voor de mensen die je nog niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Hey allemaal!! Wat leuk dat ik jullie wat meer mag vertellen over mezelf, mijn haar en mijn behandeling bij de meiden van Kapsalon Ploegmakers!

Mijn naam is Manon van den Bos, ik ben 25 jaar oud en woonachtig in Nijmegen. Ik heb een grote passie voor alles wat met beauty te maken heeft, van het creëren van de mooiste kapsels tot leuke naildesigns. Deze passie deel ik met veel liefde met mijn volgers op TikTok en Instagram. Dit is tevens waar jullie mij mogelijk van kunnen kennen. Naast dat ik content maak op TikTok ben ik druk bezig met het afronden van mijn master Communicatiewetenschap aan het Radboud.

Nu deel ik niet alleen filmpjes over beauty maar vind ik het ook erg belangrijk om transparant te zijn over onzekerheden waar wij vrouwen dagelijks tegenaan kunnen lopen. Want wie is er nou altijd zelfverzekerd? Nou ik niet! En juist het delen van die kwetsbaarheden vind ik belangrijk. Want alles mag wel zo perfect ogen op social media maar dat is 9 van de 10 keer niet hoe het echte leven is.

Wat zijn jouw carrière plannen?

Het lijkt mij geweldig om mijn baan als content creator door te zetten na het afronden van mijn opleiding. Daarnaast wil ik graag mijn eigen social media Agency oprichten waarbij ik mij focus op het managen van influencers die een positieve bijdrage aan de maatschappij leveren en écht een verhaal hebben te vertellen. Denk aan body positivity, het overkomen van eetstoornissen etc. Ik geloof er heilig in dat social media niet alleen maar “nep” en “gestileerd” hoeft te zijn, maar dat het ook een hele positieve ontwikkeling kan zijn. Waarin (jonge) meiden en jongens positief beïnvloed kunnen worden.

En nu zit je hier! Hoe ben je bij onze salon terechtgekomen?

Doordat ik een aantal jaar geleden ziek ben geworden, is een deel van mijn haar uitgevallen. Ook heb ik toen niet de juiste natuurlijke producten gebruikt voor mijn haar waardoor mijn blonde lokken niet meer zijn wat ze zijn geweest. Omdat ik het volume graag terug wou, ging ik op zoek naar een kapsalon die de meest gezonde manier van extensions plaatst. Zo kwam ik via internet terecht bij Kapsalon Ploegmakers. Hier plaatsen ze IBE extensions, ik zal jullie hier zometeen meer over vertellen!

Hoe zorg je ervoor dat je haar mooi blijft? Ik kan zien dat haar belangrijk is voor je. Het ziet er super mooi uit! Wat doe jij eraan om ervoor te zorgen het zo mooi blijft?

Wat lief van je!! En komisch dat je dit zegt want ik vind mijn haar dus te weinig volume hebben. Vandaar de keuze voor extensions. Zo zie je maar weer dat je zelf altijd veel kritischer bent ;) Na het uitvallen van mijn haar ben ik een paar veranderingen gaan integreren die nu al een positief effect hebben: Max 2x per week mijn haar wassen, natuurlijke haarproducten gebruiken zonder parabenen en andere chemicaliën, en altijd een hitte protection gebruiken als ik mijn haar met hitte stijl.

Welke haarproducten kan je écht niet zonder?

Op nummer 1 staat mijn borstel tegen klitten. Ik heb best veel, maar fijn haar waardoor het snel in de klit schiet. Deze borstel gaat overal met me mee naartoe, zelfs naar de kapper haha! Ook mijn zijden kussensloop en mijn microvezel handdoek die ik voor mijn haar gebruik werken top tegen klitten.

Waar let je op als je haar,- of beautyproducten koopt? In onze salon gebruiken we Natulique voor het reinigen en verzorgen van het haar van onze klanten. Natulique zijn producten op natuurlijke basis. Waar let jij met name op als je haar- of beautyproducten koopt?

Ik ben inderdaad bekend met de producten van Natulique, door Sissie! Dit is toevallig waar ik ook precies altijd op let bij de aanschaf van haarproducten. Hoe natuurlijker hoe beter. Daarnaast wil ik meegeven dat goedkoop ook echt duurkoop is. Investeer alsjeblieft wat meer in je beauty en haarproducten want dit verschil zie je direct terug in de kwaliteit van je haar en huid!

Wat is je grootste haarblunder?

Iedereen heeft wel eens een haarblunder gehad. De mijne was het moment dat ik net in aanraking kwam met zilvershampoo. Ik werd getipt door een vriendinnetje dat je dit er lang in moest laten zitten. Nou toen heb ik de zilvershampoo er een hele nacht in laten zitten en werd mijn hele haar paars. Eén groot fiasco. Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd naar jouw grootste haarblunder.

Waarom kies je voor hair extensions? Wat zijn jouw redenen om te kiezen voor hair extensions?

Ik ben zelf erg tevreden over de lengte van mijn haar maar in de punten is mijn haar afgebroken en op sommige plekken uitgevallen. Om dit volume weer terug te krijgen heb ik gekozen voor volume hairextensions. Tevens vind ik het leuk om verschillende haarstijlen te creëren en dit gaat net even wat beter met een volle bos haar.

Je hebt gekozen voor Invisible Bead Extensions (IBE) waarom? Zowel de Great Lengths extensions en IBE die wij hanteren zijn kwaliteitsvol. Dus waarom is de keuze gevallen op IBE?

Omdat ik fanatiek sporter ben heb ik vaak mijn haar opgestoken. Met de IBE techniek kan je je haar ook omhoog flippen zonder dat je de extensions ziet zitten. Tevens wordt er bij mij gebruik gemaakt van één lange baan die in een snel tempo kan worden vastgezet. Het plaatsen van de extensions an sich neemt weinig tijd in beslag.

Wat zijn jouw voorkeuren qua model en trends?

Tegenwoordig zie je veel half up/half down styles. Ideaal als je op dag 3 of 4 zit van je haar niet wassen. Een beetje droogshampoo en je bent good to go! Ook dit is ideaal met IBE want je ziet de extensions niet zitten als je het opsteekt. Ook de losse vissengraat vlecht vind ik geweldig. Juist het idee van een kinderachtige vlecht maar hem dan juist vrouwelijk maken. Paar plukjes los aan de voorkant, klassieke oorbellen in en in plaats van kinderlijk heb je dan een classy lookje!

Vind je het goed om foto’s te maken voor onze website (voor/na)?

En? Ben je blij met het resultaat?

Wauw!! Ik heb nog nooit zo’n volle bos haar gehad! Het voelt en ziet er zo natuurlijk uit. Er waren in de salon al direct 2 mensen die begonnen over hoeveel haar ik had, en ze zagen niet dat het extensions waren! Ook de kleur is prachtig! Sissie heeft de highlights en toner zo ingezet dat mijn eigen haarkleur perfect overloopt in de highlights. Super als ik uitgroei heb en tevens handig dat je het niet zo gek vaak hoeft bij te kleuren.

Zou je het anderen aanraden?

Ik zou het 100% zeker aan anderen aanraden. Eerlijk gezegd heb ik te lang getwijfeld en gewacht met het doen, deze keuze had ik veel eerder moeten maken. Ik kan er zoveel mee doen en ben niet meer onzeker over de hoeveelheid haar! Ook belangrijk om te vermelden dat de meiden van Ploegmakers zo ontzettend lief zijn! Ik voelde me meteen op mijn gemak en ik kreeg uitgebreid advies over de kleur, het knippen en de extensions, echt een super ervaring en resultaat! Duizend maal dank Kapsalon Ploegmakers!!

Hopelijk gaan anderen ook zien hoe geweldig mooi het resultaat is en hebben we de drempel nog verder hebben verlaagd om hair extensions te laten zetten. Wat zou jij anderen nog aanraden wanneer zij dit willen doen?

Je kunt altijd even contact opnemen met de kapsalon voor advies en voor al je vragen! Daarnaast zou ik niet de fout maken om te lang te wachten. De extensions zijn door deze methode niet schadelijk voor je haar en het boost je zelfvertrouwen! Je gaat hier geen spijt van krijgen!
TERUG
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Meer lezen
OK
WhatsApp stuur ons een appje