Iedereen weer flex met een Olaplex behandeling
Iedereen weer flex met een Olaplex behandeling
De gemiddelde Nederlander besteedt 4,5 uur per week aan uiterlijke verzorging. Grote kans dat jij een deel van deze tijd aan je haar besteedt. En hoewel wij als haar-fans een goede coupe natuurlijk aanmoedigen, beschadigt het vele stylen, föhnen en verven ook het haar. Maar ook de zon, je levensstijl of ouder worden zijn van invloed op je haar. Je haar kan droog, dof of dunner worden. Tot zover het slechte nieuws. Dan nu tijd voor het goede nieuws: Olaplex kan je beschadigde haar weer herstellen! Hoe? Dat leggen we uit in deze blog.

Stylen: wat doet het eigenlijk met je haar?

Hier wordt het een beetje technisch, maar wij als haar-profi’s houden daar stiekem wel een beetje van. De structuur van je haar wordt bepaald door het eiwit keratine: dit bevindt zich in je haar en is met elkaar verbonden door bijvoorbeeld waterstof of zwavel. Door deze verbindingen te verbreken, kun je de structuur van je haar veranderen. Met de hitte van een stijltang verdwijnt bijvoorbeeld het watermolecuul, waardoor je pluizenbol tijdelijk verandert in glanzende lokken. Met chemische behandelingen zoals ontkleuren en verven doorbreek je de zwavelverbinding, en kunnen we je nieuwe sunkissed blonde look vastleggen. Of je haar vervolgens blijvende schade oploopt, hangt af van de gebroken zwavelwaterstofdeeltjes. Als deze zich gaan binden aan één zuurstofdeeltje, blijft je haar zonder beschadiging. Bindt het zich aan meerdere zuurstofdeeltjes, zet het zich om in cysteïnezuur. Dit zuur eet het eiwit uit je haar, waardoor het zijn structuur verliest. 

Hoe Olaplex de structuur van je haar herstelt

Je begrijpt het al: het doorbreken van de verbindingen kan schadelijk zijn voor je haar. Om deze verbindingen te herstellen gebruikt Olaplex een uniek, gepatenteerd, ingrediënt genaamd Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate. Say what? Simpel gezegd herstelt dit ingrediënt sneller een verbinding dan dat het zuur gevormd kan worden. En dat zorgt voor glanzend, gezond en sterk haar dat weer in topconditie is. Ook niet onbelangrijk: het zorgt ook nog voor langer kleurbehoud omdat de verf beter kan hechten. Beat that, cysteïnezuur!  
“Olaplex gebruikt een uniek, gepatenteerd ingrediënt die de verbinding in het haar kan herstellen.”
 

Iedereen weer flex met Olaplex

Olaplex is voor elk haartype geschikt en voor iedereen die het haar een boost wil geven. De complete Olaplex behandeling bestaat uit 9 producten, waarbij wij als kapper Olaplex stap 1 en 2 aanbieden. Tijdens je behandeling kun je ervoor kiezen om Olaplex toe te voegen aan de haarverf of toe te passen als losse herstelbehandeling. Wil je all-in? Ga dan voor de intensieve Olaplex behandeling “Ondergedompeld in Olaplex” waarbij deze twee behandelingen gecombineerd worden. De overige producten bestaan uit thuisbehandeling, dus als je wilt kun je tussen je kappersbezoeken thuis je haar behandelen. Bekijk onze prijslijst voor de kosten van een Olaplex behandeling.  Wij zijn fan en voorzien je graag van advies!
TERUG
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Meer lezen
OK
WhatsApp stuur ons een appje